SCi Entertainment: Η μεγαλύτερη πτώση μετοχών σε 18 χρόνια

Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων για εξαγορά
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 12:00

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον των 18 ετών σημείωσαν σήμερα στο Λονδίνο οι μετοχές της SCi Entertainment Group Plc, κατασκευάστριας του βιντεοπαιχνιδιού «Tomb Raider», μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων για εξαγορά της από δυνητικούς αγοραστές, σε συνδυασμό με την ανακοίνωσή της ότι το 2008 θα πραγματοποιήσει ζημίες.

Οι μετοχές της SCi υποχώρησαν έως 82,5 πένες, ποσοστό 61%, φθάνοντας στις 52 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 58 πένες η μία στις 8:25 π.μ., τοπική ώρα. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο, υποχώρησε στα 50,4 εκατ. λίρες στερλίνες (98,4 εκατ. δολ.).

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν πιστεύει πια ότι η πώληση της εταιρείας για το σύνολο της αξίας της θα επιτευχθεί», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της SCi, μετά το κλείσιμο των αγορών.

Η Ubisoft Entertainment SA έκανε μια αρχική προσέγγιση πέρυσι, ενώ δημοσίευμα στις 24 Σεπτεμβρίου στους Times του Λονδίνου, ανέφερε ότι η SCi δέχθηκε δύο ακόμη προσεγγίσεις από την Time Warner Inc. και από μία κινεζική εταιρεία, της οποίας δεν ανέφερε το νόμισμα.

Επίσης η SCi ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει λειτουργικές ζημίες το 2008 εξ αιτίας της καθυστέρησης κυκλοφορίας τεσσάρων τίτλων, οι οποίες περιλαμβάνουν το επόμενο παιχνίδι Tomb Raider. Τώρα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τίτλους το πρώτο εξάμηνο του 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα