Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 12:13

Yell: Στα ύψη οι μετοχές μετά τις φήμες για εξαγορά από την Google

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε ένα μήνα σημείωσαν σήμερα στο Λονδίνο οι μετοχές της Yell Group Plc, της εκδότριας του βρετανικού χρυσού οδηγού, καθώς εικάζεται ότι η Google Inc. θα κάνει προσφορά για την εξαγορά της.

Οι μετοχές της Yell σημείωσαν άνοδο έως 4,4%, τη μεγαλύτερη από τις 10 Δεκεμβρίου. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν 5,50 πένες, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στις 331,25 πένες στις 8:37 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει σε 2,6 δισ. λίρες (5,1 δισ. δολ.).

H βρετανική εφημερίδα «The Independent» σε σημερινό της δημοσίευμα ανέφερε ότι πηγή της αγοράς άκουσε προσφορά στις 500 πένες ανά μετοχή της Yell από την Google.

H Yellow Book, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έκδοσης χρυσών οδηγών στις ΗΠΑ, αποτελεί περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της Yell. Η τελευταία, η οποία διαχωρίστηκε από το πρώην μονοπώλιο τηλεπικοινωνιών BT Group Plc το 2001, ανταγωνίζεται με εταιρείες τηλεπικοινωνιών όπως η AT&T Inc. και με τις εταιρείες μηχανών εύρεσης, συμπεριλαμβανομένης της Google.