LG.Philips: Κέρδη ρεκόρ το δ' τρίμηνο

Από τις υψηλότερες τιμές LCD
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 10:18

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ εμφάνισε το τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρείας κατασκευής τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, LG.Philips LCD Co., μετά την έλλειψη σε οθόνες που χρησιμοποιούνται σε επιτραπέζιους και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που αύξησαν τις τιμές τους.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 760 δισ. ουόν (811 εκατ. δολ.) από ζημίες 174,3 δισ. ουόν το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της LG.Philips που εδρεύει στη Σεούλ. Κατά μέσον όρο, 17 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 654 δισ. ουόν.

Η LG.Philips πραγματοποίησε τις υψηλότερες ετήσιες πωλήσεων καθώς οι κατασκευαστές LCD διεύρυναν τη διαφορά τους στις οθόνες plasma στην αγορά των τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες, ύψους 93 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές της Lehman Brothers Holdings Inc. και της Citigroup Inc. προβλέπουν ότι η εταιρεία θα εμφανίσει κέρδη ρεκόρ φέτος καθώς η έλλειψη σε οθόνες LCD θα διατηρηθεί και το 2008.

Η LG.Philips είναι η πρώτη μεγάλη κατασκευάστρια LCD που ανακοινώνει αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο. Η Samsung Electronics Co., η μεγαλύτερη του κλάδου, ανακοινώνει αύριο τα αποτελέσματά της, ενώ η AU Optronics θα τα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα. Η Sharp Co. θα τα ανακοινώσει την 1η Φεβρουαρίου.

Τα κέρδη, συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών της στο εξωτερικό, αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 14,35 τρισ. ουόν το 2007, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα ετήσια λειτουργικά κέρδη και τα καθαρά κέρδη ήταν τα υψηλότερα από το 2004.

Οι μετοχές της LG.Philips, που δημιουργήθηκε το 1999 ως venture μεταξύ της LG Electronics Inc. και της Royal Philips Electronics NV, σημείωσαν άνοδο 13% το τέταρτο τρίμηνο.

Η ζήτηση για οθόνες υγρών κρυστάλλων θα αυξηθεί 17% φέτος, αποτέλεσμα της ζήτησης από τις εταιρείας κατασκευής τηλεοράσεων, ενώ η προσφορά θα αυξηθεί 7%, αποτέλεσμα της έλλειψης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS AG τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα