Αποχή εργοληπτών από τις δημοπρασίες

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2008 16:11

ΑΠΕΧΟΥΝ από τις δημοπρασίες την προσεχή Τρίτη 29 του μηνός όλες οι Εργοληπτικές Οργανώσεις της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενοποίηση των Ταμείων που προωθείται με το ασφαλιστικό από την κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή τους οι πέντε εργοληπτικές οργανώσεις της χώρας Πανελλήνια Ενωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), Πανελλήνια Ενωση Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΔΜΗΕΔΕ), Πανελλήνια Ενωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΣΕΔΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών και ΕΠΕ (ΣΑΤΕ), Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) δηλώνουν αντίθετες στην ενοποίηση των Ταμείων και υπογραμμίζουν ότι στηρίζουν σύσσωμες τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ασφαλιστικό.

Υπογραμμίζουν ότι οι χιλιάδες μηχανικοί που είτε εξασκούν ατομικά το εργοληπτικό επάγγελμα είτε στελεχώνουν και εργάζονται στις εργοληπτικές επιχειρήσεις μέλη μας, ανησυχούν και εκφράζουν την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στο σχέδιο ενσωμάτωσης του ΤΣΜΕΔΕ σε ένα νέο ασφαλιστικό φορέα.

Σύμφωνα με τις εργοληπτικές οργανώσεις η διάσωση του ΤΣΜΕΔΕ αφορά όλους τους μηχανικούς, είτε εν ενεργεία, είτε συνταξιούχους και όπως υπογραμμίζουν η λύση των προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος, δεν είναι η κατάργηση των υγιών Ταμείων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων οι φορείς των μηχανικών έχουν κηρύξει στάση εργασίας την Τρίτη 29/1/2008 και οι Πανελλήνιες Εργοληπτικές Οργανώσεις στηρίζουν την προσπάθειά τους και καλούν τα μέλη τους να απόσχουν από τις δημοπρασίες κατά την ημερομηνία αυτή.

Ε. ΣΩΤ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα