ΟΣΕΠ: Αd hoc group για την επέκταση θαλασσίων διαδρομών στη Μαύρη θάλασσα

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 11:35

Στις 29 και 30 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου η πρώτη Συνάντηση της Ειδικής Ομάδος Εργασίας (Ad Ηoc Working Group) για την ανάπτυξη των θαλασσίων διαδρόμων στην περιοχή της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Η εν λόγω Ομάδα Εργασίας συστάθηκε με στόχο την υλοποίηση σχετικού Μνημονίου Κατανόησης, που υπεγράφη με πρωτοβουλία της Ελλάδος, στο πλαίσιο της 16ης Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των Χωρών Μελών του ΟΣΕΠ (Βελιγράδι, 19-04-2007).

Στη Συνάντηση συμμετέχουν εκπρόσωποι των χωρών του ΟΣΕΠ (Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία), καθώς και εκπρόσωποι της Μόνιμης Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού (BSEC PERMIS).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΕΝ, η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των θαλασσίων διαδρόμων στο χώρο του ΟΣΕΠ αποσκοπεί στην τακτική σύνδεση των λιμένων και την οικοδόμηση ενός διατροπικού δικτύου συνδυασμένων μεταφορών για την προώθηση κυρίως των εμπορικών, αλλά και των επιβατικών μεταφορών.

Όπως επίσης σημείωνεται, «η ουσιαστική συμμετοχή, αλλά και ο συντονιστικός ρόλος της Ελλάδος στις διαδικασίες υλοποίησης του εν λόγω Μνημονίου Συνεργασίας, έχει ιδιαίτερη πολιτική και οικονομική βαρύτητα λόγω των δυνατοτήτων που διανοίγονται για την προώθηση της ναυτιλιακής και λιμενικής βιομηχανίας της χώρας μας και την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων στην περιοχή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα