Γ. Αλογοσκούφης: Εμπροσθοφυλακή της εξαγωγικής πολιτικής ο ΟΠΕ

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος δράσης του Οργανισμού
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008 11:31

Ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) έχει μετασχηματισθεί την τελευταία τετραετία στην εμπροσθοφυλακή της εξαγωγικής μας πολιτικής, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την ομιλία του στο 12ο Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, ο ΟΠΕ προγραμματίζει φέτος 175 δράσεις - που είναι αυξημένες κατά 25% σε σύγκριση με πέρυσι - σε 58 χώρες, και οι οποίες αφορούν 25 διαφορετικούς κλάδους της παραγωγής μας: Από τα τρόφιμα και τα ποτά, μέχρι τα δομικά υλικά και την ένδυση. Και από τα προϊόντα τεχνολογίας μέχρι τις υπηρεσίες, με στόχο την αύξηση της εξαγωγικής βάσης της οικονομίας.

Το Πρόγραμμα του 2008, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι ίσως το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα ο Οργανισμός και βασίζεται στο σημαντικότατο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα και στην πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί. Φέτος, επιπλέον των μέχρι σήμερα πρωτοβουλιών του ΟΠΕ, δίνεται επίσης ιδιαίτερη έμφαση:

- Στην στήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μέσα από δράσεις για την ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

- Στην άμεση εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των επιχειρήσεων, με τη λειτουργία call center.

- Στη δημιουργία τμήματος εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρήσεων, που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

- Στην προώθηση καινοτόμων πρωτοβουλιών, όπως είναι το Kerasma, και σε άλλους τομείς της οικονομίας, όπως τα δομικά υλικά και συναφείς υπηρεσίες, τα κοσμήματα, τα καλλυντικά, την ένδυση και τα προϊόντα τεχνολογίας.

- Στην καμπάνια προώθησης επώνυμων προϊόντων σε επιλεγμένες αγορές ύψους 10 εκατ. ευρώ σε διάρκεια 2 ετών. Η καμπάνια αυτή ήδη ξεκίνησε το 2ο εξάμηνο του 2007 στις ΗΠΑ για τα τρόφιμα και θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

- Στην αξιοποίηση της συγκυρίας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο μέσα από δράσεις στοχευμένης προβολής στην ταχύτατα ανερχόμενη αγορά της Κίνας.

- Στη συμμετοχή του ΟΠΕ σε προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα