Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη φορά σε σύνολο τεσσάρων ημερών κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς η πρόβλεψη της Olympus Corp. για χαμηλότερα κέρδη και η προς τα κάτω αναθεώρηση της Goldman, Sachs & Co. για την Posco και τα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι τα κέρδη στην περιφέρεια θα μειωθούν.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific απώλεσε 1% φθάνοντας στις 146,80 μονάδες στις 11:16 π.μ. στο Τόκυο, αναχαιτίζοντας τα κέρδη τριών ημερών του 5%, που ώθησαν χθες τον περιφερειακό δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα από τις 15 Ιανουαρίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 1,2% φθάνοντας στις 13.688,01 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε απώλειες 1,2%, όπου η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει σήμερα τα διατραπεζικά επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδα 11 ετών.

Πτωτικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ταϊβάν, λόγω εθνικής εορτής.

Απώλειες σημείωσαν χθες στις ΗΠΑ οι μετοχές για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, μετά την εισήγηση αναλυτών προς τους επενδυτές να πουλήσουν μετοχές της American Express Co., της Wells Fargo & Co. και της Wachovia Corp., καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ύφεση θα επιδεινώσει τα χρέη μεταξύ των καταναλωτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα