Κάτω από τα 90 δολ. το αργό

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 07:35

ΚΑΤΩ από τα 90 δολ. το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη καθώς εικάζεται ότι αυριανή έκθεση θα δείξει ότι οι προμήθειες των ΗΠΑ αυξήθηκαν για τέταρτη εβδομάδα αφού τα διϋλιστήρια έκλεισαν τα εργοστάσιά τους για συντήρηση πριν από την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα αποθέματα στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 2,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε καθώς οι δείκτες διΰλισης υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα 22 μηνών, σύμφωνα με 11 αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Χθες πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά την προειδοποίηση των αναλυτών ότι η ύφεση ενδέχεται να αυξήσεις τις ζημίες των τραπεζών από τα ενυπόθηκα δάνεια.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε έως 42 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 89,60 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:12 μ.μ. στη Σιγκαπούρη το αργό διαπραγματεύθηκε στα 89,75 δολ. το βαρέλι.

Χθες τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 1,06 δολ., ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 90,02 δολ. το βαρέλι μετά τον βομβαρδισμό θέσεων Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, σε συνδυασμό με τη διακοπή διέλευσης των τάνκερ για 18 ώρες από το Κανάλι του Χιούστον εξ αιτίας ομίχλης και τη συνέχιση των προσπαθειών του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους να επεκτείνει τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου.

Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε έως 41 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 90,06 δολ. το βαρέλι στo ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 12:16 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 90,32 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,03 δολ., ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 90,47 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα