Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 07:02

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές διευρύνοντας το παγκόσμιο ράλι μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve των ΗΠΑ ότι θα διοχετεύσει κεφάλαια ύψους έως 200 δισ. δολ. στο τραπεζικό σύστημα για να αναζωογονήσει τον δανεισμό μεταξύ των τραπεζών.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 2,2% φθάνοντας στις 140,84 μονάδες στη 1:11 μ.μ. στο Τόκυο, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 27 Φεβρουαρίου. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν ανοδικά. Εξι μετοχές σημείωναν κέρδη σε κάθε μία που σημείωνε απώλειες. Οι μετοχές των τραπεζών, του κλάδου με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος, σημείωσαν σήμερα τη μεγαλύτερη άνοδο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 2,1% φθάνοντας στις 12.920,26 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index κέρδισε 2,5% οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 14 Φεβρουαρίου.

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις αγορές της Ασίας εκτός από τους δείκτες στη Κίνα. Ράλι 3% έκανε ο δείκτης στη Μαλαισία ανακάμπτοντας για δεύτερη ημέρα από τις μεγαλύτερες απώλειες μιας δεκαετίας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 3,7%, τη μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2002 μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της Fed να δανείσει έως 200 δισ. δολ. για την ανταλλαγή χρέους που περιλαμβάνει αξίας με ενυπόθηκες αξίες. Η Fed συντόνισε την προσπάθεια με τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης και του Καναδά να διοχετεύσουν έως 45 δισ. δολ. στο τραπεζικό τους σύστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα