Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, εν μέσω εικασιών ότι οι ζημίες στις πιστωτικές αγορές θα περιοριστούν μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 134,77 μονάδες στις 11:53 π.μ. στο Τόκυο. Έξι από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν ανοδικά, με τους δείκτες των εταιρειών κοινής ωφελείας και των τραπεζών, να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 0,9% αυτήν την εβδομάδα, σημειώνοντας απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ο MSCI, που έχει σημειώσει απώλειες 15% φέτος, έχει σημειώσει άνοδο μόνο δύο από τις 12 εβδομάδες το 2008 καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι ΗΠΑ θα εισέλθουν σε ύφεση αυξάνοντας τις ζημίες που σχετίζονται με τα ενυπόθηκα δάνεια της χώρας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 12.362,89 μονάδες μετά το χθεσινό κλείσιμο λόγω εορτής. Στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κινήθηκε ανοδικά, οδεύοντας να σημειώσει τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη αυτήν την εβδομάδα εν μέσω εικασιών ότι οι αυριανές προεδρικές εκλογές θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων με την Κίνα, τονώνοντας την ανάπτυξη.

Οι αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ, της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης, είναι κλειστές σήμερα λόγω εθνικής εορτής. Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Τόκυο ήταν σήμερα πολύ χαμηλές, οι χαμηλότερες από τις 6 Φεβρουαρίου.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης Standard & Poor's 500 έκλεισε με άνοδο 2,4%, ολοκληρώνοντας την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε ένα μήνα.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 8,9% από τα επίπεδα ρεκόρ της 17ης Μαρτίου, κλείνοντας χθες στα 101,84 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου, υποχώρησε 2,5%. Ο χρυσός αυτήν την εβδομάδα σημείωσε απώλειες 8%, τις μεγαλύτερες από τον Αύγουστο του 1990, μετά την αναρρίχησή του στα επίπεδα ρεκόρ των 1.033,90 δολ. η ουγγιά, επίσης στις 17 Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα