Προς εβδομαδιαία άνοδο το δολάριο

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 07:16

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εβδομαδιαία άνοδο οδεύει να σημειώσε το δολάριο έναντι του γιέν και του ευρώ μετά τη μικρότερη από ότι αναμενόταν μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από τη Federal Reserve, βοηθώντας στην εξασφάλιση της αξίας των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων.

Το δολάριο ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος μετά την ανακοίνωση καλύτερων από ότι αναμενόταν κερδών από την Goldman Sachs Group Inc. Και τη Lehman Brothers Holdings Inc., περιορίζοντας τις εικασίες ότι οι ζημίες επεκτείνονται. Η υποχώρηση των τιμών του χρυσού, του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ώθησαν χαμηλότερα τους δείκτες των εταιρειών παραγωγής πρώτων υλών από την Αυστραλία έως τη Νορβηγία έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,5419 ανά ευρώ στη 1:10 μ.μ. στο Τόκυο οδεύοντας να σημειώσει άνοδο 1,6% τις πέντε τελευταίες ημέρες, την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο πλέον του ενός μηνός. Το δολάριο αγοράστηκε στα 99,55 γιέν, σημειώνοντας ελαφρά διαφοροποίηση από χθες και 0,5% υψηλότερα αυτήν την εβδομάδα, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά από τις 15 Φεβρουαρίου. Το γιέν σημείωσε άνοδο 1,2% αυτήν την εβδομάδα, φθάνοντας στα 153,44 ανά ευρώ, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο.

Το δολάριο αγοράστηκε στις 5,2639 κορώνες από 5,2630 που ήταν αργά χθες, όταν άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Φεβρουαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα αυτήν την εβδομάδα ήταν 3,1% υψηλότερα έναντι της κορώνας. Το δολάριο της Αυστραλίας σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 90,22 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων, οδεύοντας αυτήν την εβδομάδα να σημειώσει απώλειες 4%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα