Απεργιών συνέχεια και μετά την ψήφιση του ν/σ

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 09:26

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, εξέφρασαν κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη χθες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, αλλά και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, της Τετάρτης, που έγινε στο πλαίσιο της γενικής απεργίας.

Η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με πανεργατική απαίτηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή όπου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Γιώργο Παπανδρέου καθώς και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Αλέκο Αλαβάνο συναντήθηκαν με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και με τους απεργούς.

Με ψήφισμα της απεργίας, τα συνδικάτα, προτάσσουν το αίτημα για την απόσυρση του νομοσχεδίου, απαιτώντας από την κυβέρνηση την αλλαγή της ασφαλιστικής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής. Στο ψήφισμα περιλαμβάνονται τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των συνδικάτων για το ασφαλιστικό, εργασιακά, φορολογικά.

Παράλληλα τονίζεται η αντίδραση στην ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, των ΔΕΚΟ, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του ΕΛΤΑ, κ.λπ. και την εκχώρηση του management σε ξένους και Έλληνες ιδιώτες και διατυπώνεται η διαφωνία με το καθεστώς των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος με δήλωση του προέβλεψε ότι οι αντιδράσεις των εργαζομένων θα είναι ανεξέλεγκτες και η μεταρρύθμιση που επιχειρεί η κυβέρνηση θα μείνει μόνο στα χαρτιά.

Η ΟΤΟΕ

Υπέρ της πρότασης για πραγματοποίηση νομοθετικού δημοψηφίσματος, για το ασφαλιστικό, τάσσονται ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΟΤΟΕ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν την πρόταση, για πραγματοποίηση νομοθετικού δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι τα συνδικάτα θα πρωτοστατήσουν. Για το σκοπό αυτό κάλεσαν τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση, καθώς και την κυβέρνηση να την αποδεχτεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα