Τράπεζα της Ελλάδος: Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 09:28

ΝΕΑ 24ΩΡΗ απεργία, σήμερα, των εργαζομένων στην Τράπεζα Ελλάδος, προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο της συνέχισης των αντιδράσεων του κλάδου για το ασφαλιστικό.

Η διοίκηση της ΟΤΟΕ απαιτεί να μην εφαρμοστεί ο Νόμος αυτός για κανένα κλάδο εργαζομένων και να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Η ΟΤΟΕ, όπως ανακοινώθηκε, θα συνεχίσει να αντιστέκεται με όλες της τις δυνάμεις και με διάφορες μορφές πάλης, στα πλαίσια ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού δράσης με στόχους την ακύρωση του ασφαλιστικού στην πράξη και την εξεύρεση ενιαίας κοινά αποδεκτής λύσης του ασφαλιστικού στις Τράπεζες.

Απόφαση για συνέχιση

Εν τω μεταξύ ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Τραπέζης Ελλάδος, σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι σήμερα, μετά την απεργία, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνέχισης.

Ο Σύλλογος κάνει αναφορά στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία εστάλη μετά από παρέμβαση του, με την οποία δικαιώνονται οι θέσεις των εργαζομένων, όπως αναφέρεται.

Η «γνώμη» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι κατηγορηματική και σαφής, σημειώνεται. Η κυβέρνηση όφειλε, πριν καταθέσει το νομοσχέδιο, τη διάταξη που αφορά στο Ταμείο Συντάξεων της Τραπέζης Ελλάδος, να διαβουλευτεί με την Ε.Κ.Τ. και την Τράπεζα Ελλάδος προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα της ρύθμισης.

Σύμφωνα με απόφαση του 1998 προβλέπεται ότι σε κάθε περίπτωση που τίθεται πρόβλημα που αφορά τους εργαζομένους σε Κεντρική Τράπεζα, οφείλει η Κυβέρνηση που έχει τη σχετική πρωτοβουλία να υποβάλει την πρότασή της για διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εξεταστεί στο Δ.Σ. της ΕΚΤ εάν και κατά πόσο η ρύθμιση η οποία προωθείται είναι συμβατή με το Καταστατικό της Ε.Κ.Τ., με τη Συνθήκη και με το κοινοτικό δίκαιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Σε ενδεχόμενο μη συμμόρφωσης, τότε η Ε.Κ.Τ. είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα