Σταθεροποίηση στην αγορά πετρελαίου ζητεί ο Τσένι

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2008 11:28
UPD:23/03/2008 15:40

"Εκτενείς" συνομιλίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί σταθεροποίηση στην αγορά της ενέργειας είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι, με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τον υπουργό Πετρελαίου στο Ριάντ.

Ο Ντικ Τσένι διαπίστωσε με τους συνομιλητές του, βασιλιά Αμπντάλα μπεν Αμπντελαζίζ και τον υπουργό Αλί αλ Νουάιμι "πολλά κοινά σημεία" όσον αφορά τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος επισκέπτεται από χθες, Παρασκευή τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της δεκαήμερης περιοδείας του στην περιοχή.

Η Σαουδική Αραβία, πρώτη πετρελαϊκή δύναμη παγκοσμίως, με ηγετική θέση στον ΟΠΕΚ, είναι από τους βασικότερους συμμάχους των ΗΠΑ, της οποίας η οικονομία απειλείται με ύφεση μετά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και την σημαντική υποχώρηση του δολαρίου.

Στην αγορά πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες οι τιμές του αργού κατέγραψαν ιστορικά ρεκόρ ξεπερνώντας τα 110 δολάρια το βαρέλι, πριν πέσουν στα περίπου 100 δολάρια την Πέμπτη στην αγορά της Νέας Υόρκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα