ΔΕΗ: Νέοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2008 11:02

ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 631 μεγαβάτ ισχύος, από υδροηλεκτρικά έργα, σκοπεύει η ΔΕΗ να ενισχύσει το παραγωγικό της δυναμικό μέχρι το 2013. Πρόκειται για 9 υδροηλεκτρικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας που πρόκειται να ενταχθούν στο σύστημά της, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι οι σταθμοί Μεσοχώρας και Συκιάς στον Αχελώο και Ιλαρίωνα στον Αλιάκμονα, που βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης, κατασκευής και ολοκλήρωσης.

Μεγάλο μέρος των νέων επενδύσεων σε υδροηλεκτρικά, θα πραγματοποιηθούν από τη θυγατρική της επιχείρησης ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.. Η εταιρεία ως γνωστόν πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων τα οποία εντάσσονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Μέσω των νέων επενδύσεων σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς, η ΔΕΗ υπολογίζει ότι θα αξιοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό τους υδατικούς πόρους της χώρας.

Αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν από το χαμηλό ύψος των βροχοπτώσεων, στις περιοχές που βρίσκονται οι λίμνες των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ, η επιχείρηση σημειώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η χρήση υδατικών πόρων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τον τρόπο αυτό, υπολογίζει ότι θα αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες της θερινής περιόδου τόσο για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος όσο και για υδρεύσεις, αρδεύσεις κ.λπ.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στο ρόλο της ΔΕΗ στην αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού της χώρας, η επιχείρηση με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας νερού, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η επιχείρηση, μέσω των έργων που ελέγχει, διαχειρίζεται ταμιευτήρες ωφέλιμης χωρητικότητας 6 δισεκατομμυρίων κυβικών και ετήσιες εισροές της τάξης των 7 δισ. κυβικών μέτρων νερού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα