Στα όρια του πληθωρισμού οι αυξήσεις της ΕΥΔΑΠ

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2008 12:24
UPD:23/03/2008 15:40

ΣΤΑ ΟΡΙΑ του πληθωρισμού θα είναι φέτος οι αυξήσεις, στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, η οποία προσανατολίζεται και στη θέσπιση τέλους βιολογικού καθαρισμού για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της Ψυττάλειας. Αυτό προέκυψε χθες σε εκδήλωση της ΕΥΔΑΠ, που ήταν αφιερωμένη στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών, ο περιορισμός της σπατάλης του νερού και η ορθολογική χρήση του σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Αντώνης Βαρθολομαίος ανέφερε ότι τα αποθέματα στους ταμιευτήρες είναι λιγότερα σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Η ΕΥΔΑΠ τους τελευταίους πέντε μήνες αντλεί μεγάλες ποσότητες από τη λίμνη Υλίκη σε μία προσπάθεια «ανακούφισης» του φράγματος του Μόρνου, του οποίου η στάθμη έχει κατεβεί αισθητά. Πάντως, άμεσο πρόβλημα λειψυδρίας δεν υπάρχει, όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος, ενώ προχωρούν τα έργα επέκτασης του δικτύου της ΕΥΔΑΠ προς Κερατέα, Σαλαμίνα, Μαραθώνα και άλλες περιοχές της Αττικής.

Οι ομιλητές επισήμαναν ιδιαιτέρως την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη λελογισμένη χρήση του εν ανεπαρκεία φυσικού πόρου και η συνεχής δραστηριοποίηση όλων των φορέων, που διαχειρίζονται το νερό, για την βέλτιστη αξιοποίηση και συνετή διαχείρισή του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος και ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελος Μπαλτάς, που αναφέρθηκαν λεπτομερώς στις δράσεις του Υπουργείου για την ορθολογική χρήση και διαχείριση του νερού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ



Σχολιασμένα