Nissan: Ανοδος των μετοχών μετά την πρόβλεψη του C. Ghosn

Για υψηλότερες πωλήσεις την επόμενη χρήση
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008 12:52

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν σήμερα οι μετοχές της τρίτης σε μέγεθος ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Nissan Motor Co., φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, μετά τη δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά την επόμενη χρήση αποτέλεσμα της ζήτησης από τις αναδυόμενες αγορές.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 3,6% φθάνοντας στα 890 γιέν η μία και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 12 Μαρτίου κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στις 3 μ.μ., τοπική ώρα.

Η Nissan, η οποία κατά 44% ανήκει στη Renault SA, προβλέπει ότι οι υψηλότερες πωλήσεις στη Ρωσία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή θα εξισορροπήσουν τη μείωση τις ζήτησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Οι πωλήσεις τη χρήση που αρχίζει την 1η Απριλίου θα υπερβούν τον φετινό στόχο πωλήσεων των 3,7 εκατ. οχημάτων, δήλωσε στις 21 Μαρτίου ο CEO της Nissan, Carlos Ghosn.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας κινούνται επίσης ανοδικά καθώς κάποιοι επενδυτές έκριναν ότι η φετινή τους υποχώρηση κατά 28% ήταν υπερβολική.

Οι μετοχές της Honda Motor Co., της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας σημείωσαν άνοδο 2,6% φθάνοντας στα 2.950 γιέν και της Toyota Motor Corp. σημείωσαν άνοδο 1% φθάνοντας στα 5.270 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα