Creative: Πρόβλεψη για λειτουργικές ζημίες

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008 13:00

ΠΩΛΗΣΕΙΣ - τις χαμηλότερες σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών – προβλέπει να εμφανίσει η Creative Technology Ltd., η εταιρεία που κατασκευάζει εξαρτήματα για τα iPod της Apple Inc., ενώ θα χάσει κεφάλαια από τις δραστηριότητές της το τρέχον τρίτο τρίμηνο.

Τα έσοδα ενδέχεται να μειωθούν 18% στα 150 εκατ. δολ. το τρίμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου, χαμηλότερα από έναν απροσδιόριστο στόχο που έχει θέσει, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στη Σιγκαπούρη. Η Creative είπε ότι θα εμφανίσει λειτουργικές ζημίες - ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών – εξ αιτίας των συναλλαγματικών ισοτιμιών που είχαν ως αποτέλεσμα υψηλότερα από ότι αναμενόταν έξοδα.

Η εταιρεία επανέλαβε ότι περιμένει να είναι κερδοφόρο το τρίτο τρίμηνο. Η Creative, πριν από ένα χρόνο εμφάνισε καθαρές ζημίες 23,6 εκατ. δολ. σε πωλήσεις ύψους 183,8 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της εκτιμάται ότι η πώληση των κεντρικών της γραφείων θα αποφέρει κέρδη 200 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης τα οποία θα φανούν μέσα στην επόμενη πενταετία. Η εταιρεία συμπλήρωσε ότι θα ενοικιάσει στη συνέχεια τα γραφεία από τον ιδιοκτήτη τους, τον οποίο δεν κατονόμασε.

Οι μετοχές της Creative έκλεισαν χωρίς να σημειώσουν μεταβολή στα 6,25 δολ. Σιγκαπούρης η μία στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, όπου ο δείκτης Straits Times έκλεισε με άνοδο 3,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα