Η Αegean για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης με Χίο

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008 13:28

Δεν είναι επιτρεπτή προς το παρόν η εκτέλεση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Χίος από την Aegean Airlines, καθώς στις 11 Μαρτίου 2008 η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας γνωστοποίησε στην αεροπορική εταιρεία ότι η σύμβαση που έχει υπογραφεί από το Ελληνικό Δημόσιο για την κάλυψη του συγκεκριμένου επιδοτούμενου δρομολογίου λήγει στις 28/2/2009.

Η Aegean Airlines, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε στην ΥΠΑ την πρόθεσή της να συνδέσει την Θεσσαλονίκη με την Χίο με επιστολή της στις 11 Φεβρουαρίου και μετά από αιτήματα φορέων της Χίου.

Η απόφαση της AEGEAN, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, βασίστηκε στις δημοσιευμένες διατάξεις στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όπου σύμφωνα με αυτές η παροχή δημόσιας υπηρεσίας για τη συγκεκριμένη γραμμή είχε αρχή την 1/5/2005 και διάρκεια τριών ετών.

Στις 5 Μαρτίου 2008 η AEGEAN μέσω δελτίου Τύπου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνδέει από τις 2 Μαΐου 2008 την Θεσσαλονίκη με την Χίο με δύο τακτικές πτήσεις την εβδομάδα και χωρίς κάλυψη της γραμμής αυτής με οιασδήποτε μορφής επιδότηση.

Στις 11 Μαρτίου 2008 η ΥΠΑ γνωστοποίησε στην AEGEAN ότι η σύμβαση που έχει υπογραφεί από το Ελληνικό Δημόσιο για την κάλυψη του συγκεκριμένου επιδοτούμενου δρομολογίου λήγει στις 28/2/2009.

Με βάση τα ανωτέρω, δεν είναι επιτρεπτή προς το παρόν η εκτέλεση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Χίος από την AEGEAN.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα