Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής μετά την ισχυροποίηση των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στις 145,16 μονάδες στις 11:11 π.μ. στο Τόκυο. Περίπου δύο μετοχές κινούντο ανοδικά σε κάθε μία που κινείτο πτωτικά. Ο δείκτης βρίσκεται 8,1% χαμηλότερα φέτος καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η οι ΗΠΑ θα εισέλθουν σε ύφεση εν μέσω των μεγάλων ζημιών των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιρειών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 13.350,39 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Τokyo Electric Power Co. μετά τη προς τα κάτω αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας των ιαπωνικών εταιρειών ηλεκτρικής ενεργείας από την Goldman, Sachs & Co.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στις λοιπές αγορές της Ασίας. Στις 4 Απριλίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,1% ενώ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), έκλεισε με απώλειες 0,1%.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου σημείωσε άνοδο 1,2% στις 3 Απριλίου. Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε 2,3% φθάνοντας στα 106,23 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, ενώ πριν από λίγη ώρα διαπραγματεύθηκε στα 106,82 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα