Χρ. Φώλιας: Πιο στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ με ανταλλαγή γνώσεων για τις ΑΠΕ

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 19:45

Την «απόλυτη συμφωνία» με τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της ενεργειακής πολιτικής στη περιοχή μας εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα.

«Συμφωνούμε απόλυτα πάνω σε αυτό το οποίο η Ελλάδα έχει σαν προτεραιότητα: την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας, τη δημιουργία πολλαπλών πηγών ενέργειας προς τη χώρα μας και την ανάπτυξη συνεργασιών με στόχο την πιο μεγάλη εγγυημένη ποσότητα στις πιο συμφέρουσες τιμές».

Ο κ. Φώλιας γνωστοποίησε ακόμη πως συμφωνήθηκε να υπάρξει ακόμη πιο στενή συνεργασία με ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων αλλά και επισκέψεων που θα αφορούν σε θέματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο κ. Μπράιζα ερωτηθείς για το Σκοπιανό, σημείωσε: «Θα θέλαμε να δούμε τα Σκόπια να γίνονται μέλος του ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συναινέσαμε ότι τα Σκόπια πληρούν τα κριτήρια. Και χρησιμοποιώ τη λέξη FYROM γιατί αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποιείται μέσα στο ΝΑΤΟ και είναι και η λέξη που η Ελλάδα, ο σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιεί». «Η FYROM, λοιπόν, πληροί τα τεχνικά κριτήρια και θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ μόλις το θέμα του ονόματος επιλυθεί με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα