Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 19:45

Χρ. Φώλιας: Πιο στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ με ανταλλαγή γνώσεων για τις ΑΠΕ

Την «απόλυτη συμφωνία» με τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της ενεργειακής πολιτικής στη περιοχή μας εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα.

«Συμφωνούμε απόλυτα πάνω σε αυτό το οποίο η Ελλάδα έχει σαν προτεραιότητα: την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας, τη δημιουργία πολλαπλών πηγών ενέργειας προς τη χώρα μας και την ανάπτυξη συνεργασιών με στόχο την πιο μεγάλη εγγυημένη ποσότητα στις πιο συμφέρουσες τιμές».

Ο κ. Φώλιας γνωστοποίησε ακόμη πως συμφωνήθηκε να υπάρξει ακόμη πιο στενή συνεργασία με ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων αλλά και επισκέψεων που θα αφορούν σε θέματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο κ. Μπράιζα ερωτηθείς για το Σκοπιανό, σημείωσε: «Θα θέλαμε να δούμε τα Σκόπια να γίνονται μέλος του ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συναινέσαμε ότι τα Σκόπια πληρούν τα κριτήρια. Και χρησιμοποιώ τη λέξη FYROM γιατί αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποιείται μέσα στο ΝΑΤΟ και είναι και η λέξη που η Ελλάδα, ο σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιεί». «Η FYROM, λοιπόν, πληροί τα τεχνικά κριτήρια και θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ μόλις το θέμα του ονόματος επιλυθεί με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο» πρόσθεσε.