Πρόσκληση για διάλογο με πιλότους ελικοφόρων της Ο.Α.

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 10:11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για διάλογο στους πιλότους των ελικοφόρων αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας απευθύνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ενώ σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να εγκρίνει τη ΣΣΕ με την ΕΧΠΑ.

Ο κ. Γιάννος Μπενόπουλος, μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, υποστήριξε ότι οι πιλότοι των ελικοφόρων δεν προσήλθαν να συζητήσουν για τις συμβάσεις τους, ωστόσο η εταιρεία τούς κάλυψε με τη σύμβαση που υπέγραψε με την ΕΧΠΑ, το έτερο σωματείο πιλότων.

Ο ίδιος απέδωσε τη στάση των πιλότων σε εκβιαστική τακτική, καθώς, όπως τόνισε, στόχος τους είναι να υπογράψουν, όπως και πέρυσι, συμφωνητικό με το οποίο τα 160 μέλη του σωματείου τους μοιράστηκαν αμοιβές 1,5 εκατ. ευρώ για υπερεργασία, ενώ ξεκαθάρισε ότι αντίστοιχο συμφωνητικό δεν πρόκειται να υπογραφεί φέτος.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της εταιρείας από τις αποζημιώσεις επιβατών που δεν πραγματοποιούνται οι πτήσεις τους λόγω των κινητοποιήσεων των πιλότων, σημείωσε ότι την περασμένη Παρασκευή το κόστος ήταν 102.000 ευρώ, καθώς η εταιρεία αιφνιδιάστηκε από την κίνηση των πιλότων, ενώ και η επιβατική κίνηση ήταν αυξημένη λόγω της Πρωτομαγιάς.

Στη συνέχεια, σημείωσε ο κ. Μπενόπουλος, η εταιρεία προχώρησε σε τροποποιήσεις στο πρόγραμμά της, επιδιώκοντας να μειωθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Να σημειωθεί ότι χθες ακυρώθηκαν δύο δρομολόγια της εταιρείας και τροποποιήθηκαν αρκετά άλλα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα