Unicredit: 51% κάτω τα κέρδη α’ τριμήνου

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 10:25
UPD:10:26

Σημαντική μείωση της κερδοφορίας του – μεγαλύτερη απ’ ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές – κατά 51% ανακοίνωσε σήμερα ο κορυφαίος τραπεζικός όμιλος της Ιταλίας Unicredit, εξαιτίας των διαγραφών σε τίτλους διασφαλισμένους με ενυπόθηκα δάνεια.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς σε 1,01 δισ. ευρώ, από 2,06 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα και έναντι προβλέψεων των αναλυτών για κέρδη 1,08 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στα φετινά αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται και αυτά της Capitalia, η οποία εξαγοράσθηκε από την Unicredit το 2007.

Το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής του ιταλικού ομίλου δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από τις αναταραχές που προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου. Οι ζημίες στο τμήμα ανήλθαν σε 683 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 876 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

«Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από τις δυσμενείς συνθήκες στις χρηματοοικονομικές αγορές», αναφέρει η Unicredit στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι το ισχυρότερο πλήγμα από την κρίση το δέχθηκε το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα