Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Unilever

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 10:10
UPD:10:12

Υψηλότερα κατά 33%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007, ήταν τα κέρδη της Unilever στο πρώτο τρίμηνο, μετά την πώληση της μονάδας παραγωγής Boursin, έναντι 400 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Νο2 παρασκευάστρια τροφίμων και απορρυπαντικών στον κόσμο, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,34 δισ. ευρώ από 1,01 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη ύψους 950 εκατ. ευρώ.

Η άνοδος της κερδοφορίας της βοήθησε τη Unilever να αντισταθμίσει το υψηλό κόστος των πρώτων υλών, το οποίο την ανάγκασε το 2007 να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων της. Η εταιρεία προχωρά, παράλληλα, στην πώληση παγίων της και σε περικοπές θέσεων εργασίας, προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί τη μεγαλύτερη εταιρεία καταναλωτικών αγαθών Procter & Gamble.

Οι πωλήσεις μεταβλήθηκαν ελαφρώς στο εξεταζόμενο διάστημα στα 9,57 δισ. ευρώ, ενώ εξαιρουμένων των εξαγορών, συγχωνεύσεων και συναλλαγματικών κινήσεων ενισχύθηκαν κατά 7,2%, έναντι ανόδου 5,7% που είχαν σημειώσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Η διοίκηση της Unilever προέβλεψε πως οι πωλήσεις για το σύνολο του έτους θα ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις της, οι οποίες έκαναν λόγο για άνοδό τους κατά 3% με 5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα