Κινητοποιήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ

Την προσεχή Πέμπτη
Κυριακή, 11 Μαΐου 2008 10:30

Κινητοποιήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ
ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, με προοπτική βάθους χρόνου, προχωρούν τα συνδικάτα διαμαρτυρόμενα για πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο των ΔΕΚΟ.

Ευρεία σύσκεψη

Σε ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ και των Δημοσίων Επιχειρήσεων σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις - εκποιήσεις- αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την προσεχή Πέμπτη για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και τα Λιμάνια (ΟΛΠ -ΟΛΘ) και 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, την ίδια ημέρα, από 12:00 έως 15:00 για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στα ΕΛΤΑ, στην Ολυμπιακή Αεροπορία και στην ΕΥΔΑΠ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, συγκέντρωση εργαζομένων στις 12:30 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα, ενώ ανάλογη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και η διασφάλιση του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, αποτελεί τη στρατηγική επιλογή των συνδικάτων και καθορίζει τη στάση τους στη διεκδίκηση των αιτημάτων, που θα είναι αγωνιστική και σε βάθος χρόνου, όπως αποφασίστηκε.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΔΕΚΟ και των Ομοσπονδιών Δημόσιων Επιχειρήσεων την Παρασκευή, δήλωσε:

«Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη των Ομοσπονδιών, των οποίων οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται στη διαδικασία της εκποίησης τους σε ιδιώτες: Έλληνες ή ξένους και γι΄αυτό σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στα λιμάνια, στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στα ΕΛΤΑ, στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, στην ΕΥΔΑΠ.

Συμφωνήσαμε ότι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου αποτελεί μια επιθετική νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία δεν θίγει απλά τα δικαιώματα των εργαζομένων, ουσιαστικά υπονομεύει τη συνολική αναπτυξιακή πορεία της χώρας και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών και όλης της κοινωνίας.

Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια μακροχρόνια αγωνιστική προσπάθεια, ώστε να προβάλουμε δυνατά και την έντονη διαφωνία μας στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου και των ιδιωτικοποιήσεων.

Αυτή η προσπάθεια δεν θα σταματήσει ακόμα και εάν ή όταν υπογραφούν οι συμβάσεις, παραχωρηθούν οι επιχειρήσεις και έρθουν οι ξένοι επενδυτές. Πρέπει να ξέρουν ότι θα τους κάνουμε συνεχώς τη ζωή δύσκολη!

Οι δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας δεν είναι ένα τυχαίο προϊόν που μπορεί να πωλείται με το έτσι θέλω! Για το λόγο αυτό ξεκινά κιόλας την ερχόμενη Πέμπτη 15 Μαΐου 2008, η απεργιακή κινητοποίηση από την ΓΣΕΕ».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι

Σε τροχιά απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα παρουσιάσει τη Δευτέρα το διεκδικητικό της πλαίσιο για το νέο μισθολόγιο και τις θέσεις και προτάσεις της για τη συλλογική διαβούλευση εν όψει των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης και φοβούμενη πιθανές νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, θα προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη 15 του μηνός, με 4ωρη στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο τομέα, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ την Πέμπτη 15 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Βασικοί διεκδικητικοί άξονες της ΑΔΕΔΥ είναι:

- Η διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

- Η καθιέρωση νέου μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό 1.300 ευρώ.

- Η ανάπτυξη του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο δημόσιο τομέα.

- Η επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα