Πρόταση για απελευθέρωση ωραρίου λειτουργίας λιμανιών

Κυριακή, 11 Μαΐου 2008 10:32

B>ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των λιμανιών προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξυπηρέτηση εμπορευματοκιβωτίων, πρότεινε ο Per Jessing, γενικός γραμματέας του Σουηδικού Ινστιτούτου SAI (Institute of Shipping Analysis) από το βήμα της εσπερίδας που «έκλεισε» την «Εβδομάδα προβληματισμού και ενημέρωσης για το μέλλον των Μεταφορών στην Ελλάδα».

Επιπλέον, ο κ. Jessing επισήμανε πως η λειτουργία των λιμανιών επί 24ώρου βάσεως και 7 ημέρες την εβδομάδα θα έχει ως αποτέλεσμα τα πλοία να εξοικονομούν σημαντικά ποσοστά ενέργειας, καθώς δεν θα «βιάζονται να εισέλθουν στις λιμενικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν το ταχύτερο δυνατόν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος, σήμερα είναι αυξημένη κατά 50% η διεθνής ζήτηση για ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κατά 43% για γενικού φορτίου και κατά 32% για τάνκερ πετρελαίου. Ωστόσο, πρόσθεσε, παρά τη μεγάλη ζήτηση για άμεση παράδοση καινούργιων πλοίων, παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα