Στα 29,75 ευρώ ανά μετοχή η μεταβίβαση του 3% του ΟΤΕ

Παραμένει πρόεδρος και δ.σ. ο Π. Βουρλούμης για μεταβατική περίοδο
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 18:06
UPD:19:34

«Η συμφωνία με την Deutsche Telekom (DT) για τον ΟΤΕ ανοίγει νέα σελίδα όχι μόνο για τον ΟΤΕ αλλά και για ολόκληρη την ελληνική οικονομία», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/14/1512094.htm , προσθέτοντας πως θα τεθεί σε ισχύ μόνο μετά την ψήφισή της από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ανέφερε ακόμη πως για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία ο στρατηγικός σύμμαχος πρέπει να αγοράσει από το Δημόσιο 3% των μετοχών του ΟΤΕ στην τιμή των 29,75 ευρώ ανά μετοχή, και συμπλήρωσε πως η τιμή αυτή συμπεριλαμβάνει και το μέρισμα χρήσης 2007. Στο σημείο αυτό ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε πως η μεταβίβαση του 3% δεν θα γίνει εάν δεν εγκριθεί η συμφωνία από τη Βουλή.

Από αυτή τη συναλλαγή το Δημόσιο θα εισπράξει 442,3 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, με τη συμφωνία επέρχεται ισορροπημένη μετοχική σύνθεση και διοικητικό σχήμα μεταξύ Δημοσίου και DT.

Για τρία χρόνια δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στις μετοχές που κατέχει ο στρατηγικός επενδυτής χωρίς την έγκριση του δημοσίου.

Ο υπουργός Οικονομίας γνωστοποίησε ακόμη πως το νέο δ.σ. θα έχει 10 μέλη από τα οποία τα πέντε θα προτείνονται από το Δημόσιο και τα πέντε από τον στρατηγικό σύμμαχο, ενώ σημείωσε πως ο κ. Παναγής Βουρλούμης παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος για μια μεταβατική περίοδο.

Εάν το ελληνικό Δημόσιο μειώσει το ποσοστό του κάτω από το 15%, συνέχισε, τότε χάνει μία θέση στο δ.σ. του ΟΤΕ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα είναι απαραίτητη η έγκριση του ελληνικού Δημοσίου σε μία σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων θέματα δημόσιας τάξης και εθνικής άμυνας, ενώ τόνισε πως η τιμολογιακή πολιτική θα είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ακόμη πως για τρία χρόνια δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στις μετοχές που κατέχει ο στρατηγικός επενδυτής χωρίς την έγκριση του δημοσίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως ο ΟΤΕ από σήμερα ανεβαίνει στην πρώτη κατηγορία της Ευρώπης.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση εκποιεί τον ΟΤΕ έναντι πινακίου φακής

Την αντίθεσή του με την πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom εξέφρασε για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/14/1511959.htm επαναλαμβάνοντας ότι όταν επανέλθει στην κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να ανακτήσει το Δημόσιο τον έλεγχο στον ΟΤΕ, χωρίς αυτό να αποτελεί -όπως διευκρινίζεται- εκφοβισμό για τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα θεσμικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης της απιστίας, σχετικά με τη διαδικασία εξαγοράς του ΟΤΕ που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να μη νομιμοποιήσουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

«Το κεφάλαιο ΟΤΕ, που ξεκίνησε η ΝΔ και προχώρησε το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τώρα από τη ΝΔ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τη συμφωνία μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ και καλεί τους εργαζομένους «να μη νομιμοποιήσουν την ιδιωτικοποίηση και τις συνέπειες σε βάρος του λαού».

«Ο αγώνας συνεχίζεται για αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο φορέα τηλεπικοινωνιών» καταλήγει.

ΣΥΝ: Μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό έγκλημα

Για «μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό έγκλημα με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για την ανάπτυξη, για τους πολίτες, για τους εργαζόμενους και την εθνική άμυνα» κάνει λόγο ο Συνασπισμός. Παράλληλα καλεί σε συντονισμό δράσης όλους τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς φορείς τους «για την ακύρωση του ξεπουλήματος του ΟΤΕ και την επανάκτηση του δημοσίου ελέγχου του» http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/14/1512086.htm .

«Καμία συμφωνία δεν έχει προοπτική χωρίς συναίνεση των εργαζομένων»

«Η σημερινή απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής που συνήλθε σε ημερομηνία που όρισαν η ΜΙG και η D.T. !!! αποτελεί για την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τους εργαζόμενους πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής της μεγαλύτερης Ελληνικής εταιρείας στρατηγικής και οικονομικής σημασίας για την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες πολίτες».

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία επίσης υπογραμμίζει πως «καμία συμφωνία δεν έχει προοπτική χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων», για τους οποίους, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «τίποτα δεν τελείωσε».

«Ο αγώνας μας και αύριο στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα δώσει ηχηρή απάντηση εντός και εκτός Ελλάδος και θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση» καταλήγει.

ΓΣΕΕ: «Eθνική μειοδοσία»

«Η Εθνική μειοδοσία συνετελέσθη σήμερα με τη συμφωνία παραχώρησης του ΟΤΕ στους Γερμανούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. «Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ως “νέος Τσολάκογλου” παρέδωσε κομμάτι της Ελλάδας στο Γερμανικό Κράτος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει παράλληλα την ελπίδα «οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντισταθούν και να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους την επαίσχυντη συμφωνία, εκπληρώνοντας την υποχρέωσή τους έναντι των Ελλήνων πολιτών που τους εξέλεξαν για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Κράτους και όχι να πωλούν Δημόσια περιουσία».

ΛΑ.Ο.Σ: Επαρχία της Γερμανίας η Ελλάδα με απόφαση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Πυρά τόσο κατά της ΝΔ όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, με αφορμή την έγκριση της τελικής συμφωνίας για την πώληση ποσοστού του ΟΤΕ. «Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αποφασίσει να καταστήσουν την Ελλάδα επαρχία της Γερμανίας» δήλωσε χαρακτηριστικά http://www.naftemporiki.gr/default.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα