Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας και των μεταλλουργιών, καθώς το ισχυρότερο δολάριο περιόρισε την ελκυστικότητα του πετρελαίου και των μετάλλων.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific υποχωρούσε 0,5% φθάνοντας στις 142,87 μονάδες στις 10:47 π.μ. στο Τόκυο, διευρύνοντας τις απώλειες δύο ημερών του 4,6%. Περίπου δύο μετοχές κινούντο πτωτικά σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 0,1% φθάνοντας στις 14.005,72 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Στην Κίνα, ο CSI 300 Index απώλεσε 2,2%.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες για τρίτη ημέρα οι περισσότερες αμερικανικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου των πρώτων υλών και της παραγωγής ενεργείας.

Οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας και των μετάλλων κινήθηκαν πτωτικά μετά τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve Ben S. Bernanke ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία υποχώρησαν, αυξάνοντας τα στοιχήματα ότι τα βασικά επιτόκια δανεισμού θα αυξηθούν, στηρίζοντας το δολάριο.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 5,2% τις δύο τελευταίες ημέρες στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες δύο ημερών σε 11 εβδομάδες. Πριν από λίγη ώρα το αργό διαπραγματεύθηκε στα 131,46 δολ. το βαρέλι.

Ο χρυσός υποχώρησε 3% φθάνοντας στα 871,20 δολ. η ουγγιά στη Ν. Υόρκη. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) υποχώρησε 0,4%. Ο χαλκός απώλεσε 1,4% και το ψευδάργυρος σημείωσε απώλειες 2,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα