RBS: «Ικανοποιητικά» κέρδη προβλέπει για το α’ εξάμηνο

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 11:12
UPD:11:16

«Ικανοποιητικά» εκτιμά ότι θα είναι τα κέρδη της στο πρώτο εξάμηνο η Royal Bank of Scotland, καθώς η έκθεσή της στα λεγόμενα «κακά» δάνεια έχει μειωθεί. Όπως τονίζει, οι διαγραφές της θα είναι σε αντιστοιχία με τα 5,9 δισ. στερλίνες που είχε προβλέψει τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, οι περικοπές δαπανών και τα έσοδά της κινούνται με ρυθμούς ελαφρώς υψηλότερους απ’ ό,τι είχε προβλέψει, μετά την εξαγορά μονάδων της ABN Amro.

Η εταιρεία, η οποία άντλησε αυτή την εβδομάδα κεφάλαια ύψους 12,3 δισ. στερλινών, στη μεγαλύτερη διάθεση δικαιωμάτων της Ευρώπης, ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να πουλήσει πάγια προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Ειδικότερα, επιδιώκει την πώληση της ασφαλιστικής της μονάδας έναντι ποσού έως και 7,5 δισ. στερλινών. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν υποβάλει προσφορές είναι, σύμφωνα με την RBS, οι Zurich Financial Services και Allstate Corp.

Η μετοχή της αναρριχήθηκε σήμερα, στο Λονδίνο, έως και 3,5%. Στις 10.25’ ώρα Ελλάδος, ενισχυόταν κατά 2,6% στις 239,25 πένες, διαμορφώνοντας την αξία της τράπεζας στα 38,3 δισ. στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα