Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές των ασιατικών μεταλλουργιών. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της BHP Βilliton Ltd. και της Newcrest Mining Ltd. μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού και του χρυσού.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωνε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 143,19 μονάδες στις 11:34 π.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 14.372,88 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι περισσότερες μετοχές στις ΗΠΑ μετά το ράλι των τραπεζικών μετοχών που τροφοδότησε η Lehman Brothers Holdings Inc. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των τηλεπικοινωνιών μετά το σχόλιο των αναλυτών ότι η χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη θα περιορίσει τα κέρδη.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου σημείωσε χθες άνοδο 1,2%, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα πλέον της μιας εβδομάδας. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 2% στη Ν. Υόρκη ενώ ο χρυσός αναρριχήθηκε 1,5%.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου υποχώρησε έως 133,50 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές υποχωρώντας από τα χθεσινά ημερήσια ρεκόρ των 139,89 δολ. το βαρέλι μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα αυξήσει την περιοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα