Στην κυκλοφορία άλλο ένα τμήμα της Εγνατίας, μήκους 20χλμ.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 18:17
UPD:22:10

Στην κυκλοφορία δόθηκε, από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, άλλο ένα τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Ιωαννίνων μέχρι τη γέφυρα Αράχθου, μήκους 20 χιλιομέτρων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο τμήμα αυτό, συμπεριλαμβάνεται η μεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδος στο Δρίσκο μήκους 6,5 χιλιομέτρων, η γέφυρα Κατούνας και τα διόδια Παμβώτιδας, ενώ θα λειτουργεί και σαν παράκαμψη των Ιωαννίνων προς Ανατολή, αφού τα αυτοκίνητα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς Θεσσαλία και Μακεδονία και αντίστροφα, που ήταν υποχρεωμένα να διασχίζουν την πόλη δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα, τώρα θα διασχίζουν το λεκανοπέδιο σε ελάχιστα λεπτά.

Το κόστος κατασκευής της αρτηρίας των Ιωαννίνων μέχρι τη γέφυρα Αράχθου ανήλθε σε 251 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επισκέφθηκε την υπό κατασκευή γέφυρα Αράχθου μήκους 1.050 μέτρων, που θα ολοκληρωθεί το 2009, καθώς και τη γέφυρα Μετσοβίτικου, που θα ολοκληρωθεί εντός του 2008.

Ο κ. Σουφλιάς ενημερώθηκε από τους αρμοδίους για την πορεία των έργων στα τμήματα του αυτοκινητόδρομου από Γιάννινα μέχρι Μέτσοβο και σε κάποιες περιπτώσεις ζήτησε επίσπευση των εργασιών, ώστε να παραδοθούν στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2008. Γνωστοποίησε δε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ολοκληρωθούν τα έργα και σε δύο τμήματα που απόμειναν στην Εγνατία, από Γιάννινα μέχρι Ηγουμενίτσα.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι το αργότερο μέχρι το Φεβρουάριο του 2009 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες κατασκευής του οδικού τμήματος της Εγνατίας Οδού που διέρχεται το νομό Τρικάλων.

Για την Ιόνια Οδό, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε ότι το φθινόπωρο θα έχουν εγκατασταθεί οι ανάδοχες εταιρείες για να αρχίσει η κατασκευή του, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι παρακάμψεις Αρτας και Αγρινίου, που αποτελούν τμήματα αυτής της οδικής αρτηρίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα