Κτηματολόγιο ΑΕ: Ομαλοποιήθηκε η λειτουργία των Γραφείων Κτηματογράφησης

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 18:44

Στοιχεία για την προσέλευση στα Γραφεία Κτηματογράφησης κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα υποβολής των σχετικών αιτήσεων, έδωσε στη δημοσιότητα η Κτηματολόγιο ΑΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η λειτουργία των Γραφείων Κτηματογράφησης ομαλοποιήθηκε πλήρως και οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως:

1. Σήμερα από τα Γραφεία Κτηματογράφησης εξυπηρετήθηκαν πάνω από 40.000 πολίτες, δηλαδή 30% περισσότεροι από χθες, ενώ υποβλήθηκαν περίπου 6.200 δηλώσεις. Συνολικά χθες και σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 11.000 δηλώσεις.

2. Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα κωδικού μέσω διαδικτύου που αφορούν στην ηλεκτρονική δήλωση ο τελικός χθεσινός αριθμός ήταν 5.780 και συνολικά μέχρι και τώρα έχουν φτάσει τα 9.500.

3. Δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα ούτε στα Γραφεία Κτηματογράφησης της Αθήνας, ούτε στον Πειραιά, ούτε στο Περιστέρι, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε σε κάποια άλλη Πρωτεύουσα νομού. Συνωστισμός παρατηρήθηκε μόνο τις δύο πρώτες πρωινές ώρες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού στο Μετρό του Συντάγματος, στο οποίο και πάλι συνέρρευσε κόσμος για πληροφορίες και έντυπα.

4. Το Γραφείο Κτηματογράφησης του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ευριπίδου λειτούργησε κανονικά για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την παροχή πληροφοριών, ενώ συνολικά προσήλθαν σ’ αυτό περισσότεροι από 500 πολίτες.

5. Ειδικότερα για το Δήμο Αθηναίων σημειώνουμε ότι επειδή στο Γραφείο Κτηματογράφησης που λειτουργεί στο Μετρό του Συντάγματος παρατηρείται μεγάλη προσέλευση κόσμου, που σε μεγάλο βαθμό δεν ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τα έξι Γραφεία Κτηματογράφησης που εξυπηρετούν το συγκεκριμένο Δήμο, υπάρχουν άλλα 36 Γραφεία Κτηματογράφησης που εξυπηρετούν τους υπόλοιπους Δήμους του Λεκανοπεδίου.

6. Παράλληλα για την εξυπηρέτηση του κοινού για πληροφορίες και έντυπα δηλώσεων λειτουργούν τα τέσσερα Κέντρα Εξυπηρέτησης Κοινού στο Μετρό του Συντάγματος, στην πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, στα κεντρικά της Κτηματολόγιο Α.Ε. (Μεσογείων 288) και στο Περιφερειακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

7. Σχετικά με την τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού ενημερώνουμε ότι σήμερα μόνο απαντήθηκαν πάνω 6.000 κλήσεις από τον τετραψήφιο 1015 και το 210 6505600, ενώ ιδιαίτερα αυξημένες ήταν και οι κλήσεις στα απευθείας τηλέφωνα της Κτηματολόγιο Α.Ε. Για το λόγο αυτό έχει ήδη διευρυνθεί το ωράριο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης μέσω του 1015 μέχρι τις 21.00. Παρόλα αυτά ο όγκος των τηλεφωνημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένος, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται όλες οι ταυτόχρονες κλήσεις.

8. Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 21.00 για τα Γραφεία Κτηματογράφησης του Δήμου Αθηναίων στο Μετρό του Συντάγματος, του Δήμου Πειραιά στα Ολυμπιακά Ακίνητα Π.Φαλήρου καθώς και του Δήμου Θεσσαλονίκης που στεγάζεται στο Περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ. συνεχίζεται και σήμερα και για όσο διάστημα ακόμα χρειαστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα