Χ.Α.: Oγδοη διαδοχική πτώση

Σε χαμηλά διετίας ο γενικός δείκτης
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 17:08
UPD:18:20

ΣΤΙΣ 3.662,42 μονάδες - κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών - έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,99%. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 3.640,36 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, γεγονός το οποίο αποδίδεται από αναλυτές στο αρνητικό διεθνές περιβάλλον και την έλλειψη εγχώριων καταλυτών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα.

Στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες 11,17%.

«Το εγχώριο κλίμα είναι αρκετά κακό, αλλά επιδεινώνεται και από την κατάσταση στο εξωτερικό», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Πιο πολύ πρόκεται για πωλήσεις ξένων σε blue chips, που φάνηκαν και τις προηγούμενες ημέρες σε Coca-Cola Hellenic και ΔΕΗ. Με την πρώτη αφορμή, ωστόσο, εκτιμώ ότι η αγορά θα αντιδράσει και αναμένω ανάκαμψη».

Οι μετοχές 165 εταιρειών σημείωσαν πτώση, 62 ενισχύθηκαν και 49 παρέμειναν σταθερές.

Οι μετοχές της ΔΕΗ και της Motor Oil υποχώρησαν κατά 5,07% και 4,38% αντιστοίχως, ενώ η Τράπεζα Κύπρου και η MPB σημείωσαν πτώση πάνω από 3%. Η Εθνική Τράπεζα απώλεσε 1,4%.

Αντιθέτως, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η EFG Eurobank Ergasias σημείωσαν άνοδο πάνω από 1%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 274 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα