Ιράκ: Συνέδριο για θέματα πετρελαίου - φυσικού αερίου

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 19:30

Συνέδριο για θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα διεξάγει τον Οκτώβριο το Ιράκ, προκειμένου να επιτρέψει στις ξένες εταιρίες να κατανοήσουν τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας.

Το συνέδριο (και η παράλληλη έκθεση) θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει την πρώτη εκδήλωση αυτού του τύπου από την επέμβαση -με επικεφαλής τις ΗΠΑ- το 2003, ενώ σε αυτήν αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 50 διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Πετρελαίου Ασίμ Τζιχάντ. Όπως είπε "θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για το υπουργείο Πετρελαίου να συναντήσει διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες και να συζητήσει το δυνητικό τους ρόλο στην ανάπτυξη του πετρελαϊκού τομέα του Ιράκ".

Το Ιρακινό-αμερικανικό επιμελητήριο εμπορίου και βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι σημαντικοί παράγοντες του τομέα θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Το Ιράκ διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα (αποδεδειγμένα) αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα άνοιξε τα τεράστια πετρελαϊκά της πεδία για μακροπρόθεσμα συμβόλαια ανάπτυξης με ξένες εταιρίες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα