Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 20:56
UPD:21:08

Εξανεμίστηκαν το απόγευμα τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κάτω από τα 136 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση για τη μη αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 50 σεντς, στα 135,54 δολάρια.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ διαμορφωνόταν στα 136,40 δολάρια.

Η στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 5,9 εκατ. βαρέλια, και ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

Αντίθετα, τα αποθέματα βενζίνης παρουσίασαν αύξηση κατά 900.000 βαρέλια, και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση κατά 200.000 βαρέλια.

Επιπλέον, τα αμερικανικά στοιχεία έδειξαν πτώση 2,1% (σε ετήσια βάση) της ζήτησης βενζίνης τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, και μείωση 1,8% της ζήτησης των συνολικών προϊόντων.

Νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους το βεληνεκές των οποίων φθάνει μέχρι τις ισραηλινές και αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, οι τιμές του πετρελαίου αναρριχήθηκαν πάνω από τα 138 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα