Παράταση ζήτησε από την υπ. Απασχόλησης η Επιτροπή Βαρέων και Ανθυγιεινών

Παν. Μπεχράκης: Οι φημολογίες που εμφανίζονται υπό μορφή ειδήσεων, δεν στηρίζονται σε πορίσματα της Επιτροπής
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 17:08
UPD:17:11

Χρονική παράταση για να ολοκληρώσει το έργο της ζήτησε από την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η Επιτροπή Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Η υπουργός ζήτησε από την Επιτροπή να επιταχύνει το έργο της, ώστε -οπως είπε- να μην υπάρχουν συζητήσεις και στρεβλώσεις και μια φημολογία που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η κ. Πετραλιά απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, παραπέμποντας τις όποιες ανακοινώσεις μόλις η Επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της. Όπως εκτίμησε, αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτης Μπεχράκης, διέψευσε κατηγορηματικά όλες τις φημολογίες που -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- μέχρι τώρα υπό μορφή ειδήσεων γράφονται στις εφημερίδες, διότι, όπως ξεκαθάρισε, δεν στηρίζονται σε πορίσματα της Επιτροπής.

«Το πόρισμα θα είναι ένα. Όταν ολοκληρωθεί θα το έχετε και το τότε θα το συζητήσουμε και θα το κρίνουμε όλοι μαζί», τόνισε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρχουν κατηγορίες Βαρέων και Ανθυγιεινών, ο κ. Μπεχράκης δήλωσε ότι η πρόταση θα περιλαμβάνει και κατηγοριοποίηση, δεδομένου όπως σημείωσε, ότι όλα τα Βαρέα και όλα τα Ανθυγιεινά δεν έχουν την ίδια βαρύτητα και τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας. Όμως όσα από αυτά, η Πολιτεία θα νομοθετήσει, για να συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους ανάλογα, δεν αποτελεί ένδειξη της Επιτροπής, διευκρίνισε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα