Θεαματική άνοδος 5,6% στο Χ.Α.

Αλμα της Εθνικής Τράπεζας κατά 12,4%
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 17:05
UPD:17:30

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου, ο οποίος για άλλη μία φορά υπεραντέδρασε στην πορεία των διεθνών μετοχών.

Οι τοποθετήσεις ενισχύθηκαν σημαντικά ύστερα από τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και την περαιτέρω άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 5,61% και τερμάτισε στις 3.332,10 μονάδες, κοντά στο υψηλότερο σημείο της ημέρας (3.340,41).

«Πρόκειται για μια τεχνική αντίδραση μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα των δύο τραπεζών στις ΗΠΑ», δήλωσε στο Reuters ο κ. Κώστας Σινανίδης, επικεφαλής ανάλυσης στην Marfin Analysis.

«Ωστόσο, η νευρικότητα παραμένει και δεν βλέπω διατήρηση της ανόδου. Οι επενδυτές θα στραφούν τώρα στα εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα 6μήνου και στο τι θα πουν οι ελληνικές εταιρείες για τις προοπτικές τους για το σύνολο του έτους».

Αύξηση εμφάνισε και ο τζίρος, ο οποίος έφθασε τα 350 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων στα 28,46 εκατ. ευρώ http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι μετοχές 209 εταιρειών ενισχύθηκαν, 38 κατέγραψαν απώλειες και 31 παρέμειναν σταθερές.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες σημείωσαν άνοδο με αιχμή τον τραπεζικό, ο οποίος έκλεισε με σημαντικά κέρδη 8,88%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε θεαματική άνοδο κατά 12,41% κλείνοντας στα 28,44 ευρώ.

Οι μετοχές της EFG Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσαν άνοδο πάνω από 8% η κάθε μία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα