Πλόσερ: Θα πρέπει να αυξηθούν σύντομα τα επιτόκια

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 15:47
UPD:15:51

Την ανάγκη να μεταβληθεί η τρέχουσα νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος της Federal Reserve της Φιλαδέλφεια Τσαρλς Πλόσερ, εκτιμώντας ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

«Για να συγκρατηθούν οι πληθωριστικές πιέσεις θα πρέπει οι χαράσσοντες τη νομισματική πολιτική να στηρίξουν τα λόγια τους με πράξεις», δήλωσε ο Πλόσερ, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα επιστρέψει στο 2,75% εντός του 2009.

Αν και αρκετοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι ο πληθωρισμός δεν αποτελεί κίνδυνο, καθώς οι εργάτες δεν μπορούν να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς στη νέα παγκόσμια αγορά, ο αξιωματούχος της Fed απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, επισημαίνοντας ότι οι μισθοί θα αυξηθούν αν δεν συγκρατηθεί ο πληθωρισμός.

Ο Πλόσερ είναι το δεύτερο μέλος της Fed μετά τον Γκάρι Στερν της Fed της Μινεάπολις που τάσσεται υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων, κάτι το οποίο απέφυγε να σχολιάσει ο πρόεδρος της τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα