Caterpillar: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη β’ τριμήνου

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 15:19
UPD:15:20

¶νοδο των κερδών της, στο δεύτερο τρίμηνο, κατά 34% στο 1,11 δισ. δολάρια, ή 1,74 δολάριο ανά μετοχή, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία εξοπλισμού εκσκαφής στον κόσμο Caterpillar, επικαλούμενη την ισχυρή ζήτηση στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Στο αντίστοιχο διάστημα του 2007 η εταιρεία είχε εμφανίσει κέρδη 823 εκατ. δολαρίων ή 1,24 δολαρίου ανά μετοχή. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Wall Street για κέρδη 1,54 δολαρίου ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της Caterpillar διαμορφώθηκαν στα 13,6 δισ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 20%.

Όπως εκτίμησε η εταιρεία, οι αναπτυσσόμενες αγορές πιθανόν να αναπτυχθούν τουλάχιστον έξι φορές ταχύτερα σε σχέση με τη Βόρεια Αμερική, δεδομένου ότι στις ΗΠΑ ενδέχεται είναι «δύσκολο για την οικονομία να αποφύγει την ύφεση».

Αντιθέτως, στην Ασία και τη Μέση Ανατολή τα έργα για την κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων και ενεργειακών δικτύων αύξησαν τη ζήτηση για κατασκευαστικό εξοπλισμό, ενώ οι υψηλές τιμές πετρελαίου και άνθρακα ενίσχυσαν τις πωλήσεις για μεταλλευτικό εξοπλισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα