Με δεδομένο την κατάργηση του ειδικού λογαριασμού ο προϋπολογισμός του ΥΠΠΟ

Συνάντηση Μ. Λιάπη - Γ. Αλογοσκούφη
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 13:52

Την ελπίδα να φθάσει στο 1% η συμμετοχή των δαπανών του υπουργείου Πολιτισμού στο σύνολο των δαπανών του προϋπολογισμού (από 0,65% που είναι σήμερα), εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Μ. Λιάπης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

O Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία που είχε με τον κ. Λιάπη για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟ για το 2008 και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο πολιτισμός αποτελεί πολύ μεγάλη προτεραιότητα για εμάς και υπάρχει πολύ στενή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, δεδομένου ότι θα καταργηθεί και ο ειδικός λογαριασμός του υπουργείου, όπως και άλλων υπουργείων, και θα ενταχθούν οι πόροι στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού». Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας, η χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού θα είναι πιο άνετη.

Ο πολιτισμός αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και ο προϋπολογισμός του 2008 θα σχεδιαστεί με δεδομένο την κατάργηση του ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Πολιτισμού, σημείωσε με τη σειρά του και ο Μιχάλης Λιάπης, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός θα καταρτιστεί από κοινού με το υπουργείο Οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα