Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 13:52

Με δεδομένο την κατάργηση του ειδικού λογαριασμού ο προϋπολογισμός του ΥΠΠΟ

Την ελπίδα να φθάσει στο 1% η συμμετοχή των δαπανών του υπουργείου Πολιτισμού στο σύνολο των δαπανών του προϋπολογισμού (από 0,65% που είναι σήμερα), εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Μ. Λιάπης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του υπουργείου το 2008.

Την ελπίδα να φθάσει στο 1% η συμμετοχή των δαπανών του υπουργείου Πολιτισμού στο σύνολο των δαπανών του προϋπολογισμού (από 0,65% που είναι σήμερα), εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Μ. Λιάπης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

O Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία που είχε με τον κ. Λιάπη για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟ για το 2008 και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο πολιτισμός αποτελεί πολύ μεγάλη προτεραιότητα για εμάς και υπάρχει πολύ στενή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, δεδομένου ότι θα καταργηθεί και ο ειδικός λογαριασμός του υπουργείου, όπως και άλλων υπουργείων, και θα ενταχθούν οι πόροι στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού». Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας, η χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού θα είναι πιο άνετη.

Ο πολιτισμός αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και ο προϋπολογισμός του 2008 θα σχεδιαστεί με δεδομένο την κατάργηση του ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Πολιτισμού, σημείωσε με τη σειρά του και ο Μιχάλης Λιάπης, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός θα καταρτιστεί από κοινού με το υπουργείο Οικονομίας.