ΠΑΣΟΚ: «Ευχές του κ. Λιάπη και υπεκφυγές του κ. Αλογοσκούφη»

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 16:01

«Η συμμετοχή των δαπανών του υπουργείου Πολιτισμού στον κρατικό προϋπολογισμό είναι πενιχρή, εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό για καμιά προηγμένη χώρα δεν μπορεί να είναι παραδεκτό. Πολύ περισσότερο για μια χώρα σαν την Ελλάδα, που έχει στενά συνδεδεμένο το όνομα και τη διεθνή υπόστασή της με τον πολιτισμό. Η πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται, ούτε με τις ευχές του κυρίου Λιάπη ούτε με τις υπεκφυγές του κ. Αλογοσκούφη, παρατήρησε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Δαμανάκη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, μετά τη σημερινή συνάντησή τους για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟ το 2008, η κ. Δαμανάκη αναγνώρισε ότι η δέσμευση για την κατάργηση του ειδικού λογαριασμού και το πέρασμα όλων των δαπανών του υπουργείου στον τακτικό προϋπολογισμό αποτελεί ένα θετικό βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, ωστόσο όπως είπε, αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

«Χρειάζεται -σημείωσε- να συμπληρωθεί από σαφείς κανόνες, αντικειμενικά κριτήρια στις επιλογές και στελέχωση όλων των επιτροπών κρίσης, με κριτήρια πλουραλισμού και αξιοκρατίας, που θα διασφαλίζουν αξιοπιστία και έξωθεν καλή μαρτυρία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα