Intracom IT Services - SingularLogic: Σύμβαση 11,2 εκατ. ευρώ για την Ηλεκτρονική Πολεοδομία

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 13:17
UPD:13:21

Σύμβαση με την ΚτΠ για την υλοποίηση του έργου "Ηλεκτρονική Πολεοδομία: Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Χώρας" υπέγραψε η κοινοπραξία των εταιρειών Intracom IT Services και SingularLogic Integrator.

Ο προϋπολογισμός του έργου, διάρκειας 14 μηνών, ανέρχεται σε 11.214.770 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Η Intracom IT Services συμμετέχει σε αυτό με ποσοστό 45%.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακού υπόβαθρου και την παροχή υπηρεσιών ελέγχου και εφαρμογής στα αντίστοιχα υπόβαθρα όλων των ΦΕΚ και των πολεοδομικών δεδομένων (με τη χρήση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών GIS), το σχεδιασμό και την ανάπτυξη χωρικής βάσης δεδομένων τοπικών ρυθμίσεων - όρων και περιορισμών δόμησης, την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού, την ανάπτυξη του Γεωγραφικού Πληροφορικού Συστήματος για τη διαχείριση στοιχείων ρυμοτομικών σχεδίων όρων δόμησης και τη διάθεση πολεοδομικών πληροφοριών, καθώς και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης.

Σκοπός του έργου είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, να παρέχει στα στελέχη των Πολεοδομικών Υπηρεσιών, στους πολίτες και στους μηχανικούς, έγκυρη και γρήγορη πληροφόρηση για τα Πολεοδομικά Γεωγραφικά Δεδομένα, καθώς και για το σύνολο της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας κάθε νομού, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

«Παράλληλα, αποβλέπει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας, με τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης για τις ειδικές ρυθμίσεις - όρους, τους περιορισμούς δόμησης και τα ισχύοντα διατάγματα ρυμοτομίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Intracom IT Services.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα