Αποφασισμένος να μπει τάξη στον ΟΣΕ ο υπουργός Μεταφορών

Μέχρι το τέλος του έτους οι εξελίξεις στο θέμα της Ο.Α.
Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 13:18

Αποφασισμένος να μπει τάξη στον ΟΣΕ δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια εξυγίανσης του ΟΣΕ, ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι «απόφαση της κυβέρνησης -και δική μου προσωπικά- είναι να μην διστάσουμε απέναντι σε ανθρώπους που "έβαλαν το δάχτυλό τους στο βάζο με το μέλι"».

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «η έρευνα της ΥπΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) που είναι σε εξέλιξη, θα συνεχιστεί και από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε αυτήν την έρευνα». «Είμαστε βέβαιοι ότι σ’ αυτή την προσπάθεια θα έχουμε δίπλα μας τους συνδικαλιστές και την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που προφανώς δεν φταίνε γι’ αυτά τα φαινόμενα», συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Κ. Χατζηδάκης: Οι δύο τελευταίοι μήνες του έτους οι πιο κρίσιμοι για την Ολυμπιακή

«Οι δύο τελευταίοι μήνες του έτους οι πιο κρίσιμοι για την Ολυμπιακή»

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, θα προχωρήσει το πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ, το οποίο στηρίζεται στο τρίπτυχο: ασφάλεια-διαφάνεια-οικονομική εξυγίανση. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Μεταφορών, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το εν λόγω σχέδιο θα παρουσιαστεί τις λεπτομέρειές του.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον Οργανισμό. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα», παρατήρησε ο κ. Χατζηδάκης και τόνισε:

«Είμαστε αποφασισμένοι να μπει τάξη. Το λέμε και το εννοούμε! Είναι ο πιο προβληματικός δημόσιος οργανισμός. Χάνει κάθε μέρα 2 εκατ. ευρώ! Τα έσοδά του είναι περίπου 100 εκατ. και τα έξοδα 800 εκατ. ευρώ. Μόνο τα έξοδα της μισθοδοσίας είναι τετραπλάσια από τα συνολικά έσοδα του Οργανισμού».

Για Ολυμπιακή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη συνέχεια ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στις εξελίξεις με το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Όπως έκανε γνωστό, τις τελευταίες μέρες γίνεται ξανά μια συζήτηση για την εταιρεία, για ζητήματα όπως είναι τα slots, τα δρομολόγια κλπ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια συζήτηση. Γίνεται εδώ και 30 χρόνια συζήτηση για τέτοια ζητήματα, σε σχέση με την Ολυμπιακή. Ο στόχος μας είναι, με τη λύση που θα βρούμε, να τελειώσει πια η συζήτηση για όλα αυτά τα ζητήματα», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Αποκλείεται αν δεν βρούμε μια υγιή λύση για μια μετεξέλιξη της Ολυμπιακής, με βάση το σχέδιο που έχουμε προδιαγράψει, να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα. Διότι -μην γελιόμαστε- η εταιρεία είναι προβληματική, με όλες τις κυβερνήσεις. Όλες οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές. Πρέπει, λοιπόν, στην περίπτωση της Ολυμπιακής να ακολουθήσουμε το δρόμο της απλής λογικής. Να κάνουμε αυτό που έχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες και να προχωρήσουμε σε μια λύση, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και αυτό θα κάνουμε».

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών τοποθέτησε χρονικά τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής μέχρι το τέλος του χρόνου, υπογραμμίζοντας ότι οι δυο πιο κρίσιμοι μήνες θα είναι οι δυο τελευταίοι του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα