Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη της Akzo Nobel

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 10:15
UPD:10:16

Χαμηλότερα των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης παρασκευάστριας βαφών στον κόσμο Akzo Nobel, με την εταιρεία να αναθεωρεί προς τα κάτω τον στόχο για την ετήσια κερδοφορία της.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στο δεύτερο τρίμηνο στα 184 εκατ. ευρώ από 225 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης, στην οποία οδήγησε η κρίση στην αμερικανική αγορά κατοικίας, και των αυξημένων δαπανών λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο των κερδών της Akzo Nobel στα 242 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της ξεπέρασαν πάντως τις προσδοκίες και διαμορφώθηκαν στα 3,87 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 2%.

Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, η ολλανδική εταιρεία προβλέπει κάμψη της ετήσιας κερδοφορίας της, έναντι κερδών τουλάχιστον ίσων με αυτών των 2007, που εκτιμούσε προηγουμένως.

«Για το υπόλοιπο της χρονιάς, αναμένουμε πιο αδύναμες οικονομικές συνθήκες σε κάποιες από τις ώριμες αγορές μας, ενώ οι αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών και ενέργειας δεν δείχνουν σημάδια εξασθένησης», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Akzo Nobel Κιθ Νίκολς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα