SAP: Υψηλότερες προβλέψεις για ετήσια έσοδα, περιθώρια

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 10:35

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα ετήσια έσοδα και τα λειτουργικά της περιθώρια προχώρησε η SAP , μετά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των πωλήσεων αδειών στο δεύτερο τρίμηνο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη κατασκευάστρια επιχειρηματικού λογισμικού παγκοσμίως, τα έσοδα από την πώληση λογισμικού και σχετικών υπηρεσιών θα διαμορφωθούν φέτος στο ανώτερο επίπεδο των προβλέψεών της για αύξηση της τάξεως του 12% με 14%. Στις ανωτέρω εκτιμήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι συναλλαγματικές μεταβολές και η εξαγορά της Business Objects.

Η SAP εκτιμά επίσης το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας θα διαμορφωθεί στην υψηλότερη κλίμακα των προβλέψεών της, οι οποίες το τοποθετούν φέτος στο 28,5% με 29%.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις λογισμικού και σχετιζόμενων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών μεταβολών, ανήλθαν στο δεύτερο τρίμηνο στα 2,06 δισ. ευρώ, έναντι δύο δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα καθαρά κέρδη της γερμανικής εταιρείας υποχώρησαν ωστόσο κατά 9,1% στα 408 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της ενισχύθηκαν σήμερα στη Φρανκφούρτη έως και 6,5% στα 36,17 ευρώ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2006. Από τις αρχές του έτους μέχρι και χθες είχαν σημειώσει απώλειες 4,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα