Starbucks: Κλείνει 61 από τα 85 καταστήματα στην Αυστραλία

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 10:39
UPD:10:50
REUTERS /DANIEL MUNOZ

Το κλείσιμο 61 από τα 85 καταστήματά της στην Αυστραλία σχεδιάζει η Starbucks Corp προκειμένου να επικεντρωθεί στις λοιπές δραστηριότητές της στις τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στο πλαίσιο του προγράμματος περικοπών που εφαρμόζει.

Η αλυσίδα καταστημάτων καφέ με έδρα το Σηάτλ, η οποία έχει έρθει αντιμέτωπη με την μείωση της κατανάλωσης στις ΗΠΑ, το υψηλότερο κόστος των τροφίμων και του εντονότερου ανταγωνισμού ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι θα κλείσει 600 μη κερδοφόρα καταστήματα στις ΗΠΑ, αλλά θα συνεχίσει την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Starbucks, Howard Schultz περιέγραψε την κατάσταση στην Αυστραλία λέγοντας ότι η απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων δεν αποτελεί υποχώρηση αλλά επαναπροσδιορισμό των δραστηριοτήτων.

Η Starbucks άνοιξε το πρώτο κατάστημά της στην Αυστραλία το 2000 στο πλαίσιο της ταχύτατης παγκόσμιας ανάπτυξης, αλλά αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό στην αγορά των τριών μεγάλων πόλεων που δραστηριοποιήθηκε.

Η εταιρεία είπε ότι τώρα θα επαναπροσδιορίσει τις δραστηριότητές της στο Σύδνεϋ, τη Μελβούρνη και το Μπρισμπέην.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα