Lufthansa: Τρίτη ημέρα απεργίας του προσωπικού, ακυρώθηκαν πτήσεις

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008 08:53
UPD:08:54

Στην ακύρωση δρομολογίων εξωτερικού για πρώτη φορά προχώρησε η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa AG, καθώς η απεργία των πληρωμάτων εδάφους και καμπίνας με μισθολογικά και άλλα αιτήματα εισήλθε στην τρίτη της ημέρα.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στις υπηρεσίες, Verdi, ανακοίνωσε ότι περίπου 5.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία την Δευτέρα και την Τρίτη, αναγκάζοντας την διοίκηση της Lufthansa να προβεί σε 70 ακυρώσεις εγχώριων και ευρωπαϊκών πτήσεων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει την ακύρωση οκτώ δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων και 70 μικρότερων, εξ αιτίας έλλειψης εργασιών συντήρησης. Εννέα από τα συνολικά 520 αεροσκάφη του αερομεταφορέα είναι καθηλωμένα στο έδαφος.

Η ευρείας κυκλοφορίας συντηρητική γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει σήμερα Τετάρτη ότι η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να γίνει η συντήρηση ορισμένων από τα αεροσκάφη της στο εξωτερικό, αλλάζοντας τους χρόνους εκτέλεσης των δρομολογίων ώστε τα αεροπλάνα να βγαίνουν από τη χώρα εναλλασσόμενα.

Το Verdi ανακοίνωσε ότι στοχεύει να πιέσει τη Lufthansa οικονομικά, αναγκάζοντάς την να καταφύγει σε ακριβά μέτρα, όπως η χρήση υπεργολάβων για τη συντήρηση και το catering.

Η Lufthansa ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα εξαμήνου, στα οποία σημειώνεται αύξηση 45% των λειτουργικών κερδών στα 705 εκατ. ευρώ, επί συνολικής αύξησης εσόδων 20%, στα 12,1 δισ. ευρώ.

Το Verdi ζητά αυξήσεις 9,8% για 50.000 εργαζομένους στην εταιρεία. Οι πιλότοι δε συμμετέχουν στην τρέχουσα κινητοποίηση. Η διοίκηση της Lufthansa αντιπρότεινε αυξήσεις 6,7% επί συμβάσεων 21 μηνών, καθώς και εφ'άπαξ πληρωμές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα