Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Siemens

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008 09:02
UPD:09:04

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς τα κέρδη της Siemens στο τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, χάρη στις παραγγελίες που δέχθηκε η γερμανική εταιρεία για μονάδες παραγωγής ενέργειας και αναβαθμίσεις γεννητριών στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Τα καθαρά κέρδη της για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου υποχώρησαν στα 1,37 δισ. ευρώ ή 1,54 ευρώ ανά μετοχή, από 2,03 δισ. ευρώ ή 2,18 ευρώ ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Παρόλα αυτά διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τα 967 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Tην αντίστοιχη περίοδο του 2007 η εταιρεία είχε εξασφαλίσει κέρδος από την κοινοπραξία της με την κατασκευάστρια τηλεφώνων Nokia, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν στα 2,05 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας και αυτά τα 1,37 δισ. ευρώ που ανέμενε η αγορά, ενώ οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 10% στα 19,18 δισ. ευρώ.

Η Siemens επιχειρεί τα τελευταία τρία χρόνια να αποχωρήσει από την αγορά τηλεπικοινωνίας και να επικεντρωθεί στην ισχυρή ζήτηση για ενεργειακά δίκτυα καθώς και σε σκληρούς δίσκους και σκάνερ για τη βιομηχανία ιατρικής φροντίδας.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Πίτερ Λόσερ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας πριν από ένα χρόνο με σκοπό να βελτιώσει την κερδοφορία της και να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο διαφθοράς που την ταλάνισε, σχεδιάζει να προχωρήσει σε 16.750 περικοπές θέσεων.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει φέτος στη Φρανκφούρτη κατά 33%, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 67 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα